Archief

Indrukwekkend resultaat KvK2017: 40.000 deelnemers
Weer of geen weer, Kunstendag voor Kinderen blijft steeds meer publiek trekken. Opnieuw namen tienduizenden kinderen en volwassenen deel aan de activiteiten. Meer dan veertigduizend: dat is het beste resultaat ooit.
LEES MEER
Bibliotheken als oorden van beleving
Bibliotheken transformeren meer en meer in oorden van beleving. Tegenwoordig kan je er zoveel meer doen dan alleen maar boeken uitlenen. Deze trend zet zich ook voort in de programmatie van KvK. Ontdek hier hoe de bibliotheken van Turnhout en Zottegem hun uiterste best doen om ‘totaalprogramma’s’ aan te bieden.
LEES MEER
 
Met je jeugdvereniging naar Kunstendag voor Kinderen
Je hebt in een jeugdvereniging de leiding over een groep kinderen die jonger zijn dan 12 jaar en je weet nog niet wat gedaan op zondag 19 november? Duik dan met zijn allen in het avontuur van kunst op KvK!
LEES MEER
 
Een verrassende greep uit het klassieke muziek aanbod van KvK
Op de programmatie van KvK staat er ook heel wat klassieke muziek te prijken. Hier een greep uit het aanbod.
LEES MEER
 
Ga op virtuele wandeling met C.R.E.W.
Met een videobril op je neus en een computerzak op je rug ga je op avontuur. Het experimentele theatergezelschap C.R.E.W. nodigt je op een virtuele wandeling.
LEES MEER
Filosoferen met de handen rond het thema ‘stad’
Hoe zou een stad er in de toekomst uitzien? Hoe maak je een stad tot jouw stad? Wanneer zeg je; “ik ben hier thuis”? Wat is er nodig om goed te kunnen samenleven in een stad? Deze vragen en nog veel meer verken je op KvK al filosoferend met je handen.
LEES MEER
 
 
Twee keer achter de schermen
Heb je altijd al willen weten hoe een theater er achter de schermen uitziet? Wat voor geheimen er allemaal backstage schuilgaan? Ontrafel ze tijdens KvK in Antwerpen en Brugge!
LEES MEER
Red Star Line neemt je mee naar Amerika
Dit jaar markeert de eerste keer dat het Red Star Line museum te Antwerpen deelneemt aan KvK. Ze presenteren een interactieve rondleiding waarbij je aan den lijve ondervindt hoe de grote oversteek naar Amerika moet geweest zijn.
LEES MEER
 
De genereuze inventiviteit van Borgerhout
Wanneer wij terugblikken op vorige edities van KvK dan kunnen we alleen maar vaststellen hoe Borgerhout keer op keer onze stoutste verwachtingen overtreft. Zonder twijfel gebeurt dat ook dit jaar weer.
LEES MEER
 
Twee keer in een asiel
Theater hoeft niet altijd braaf binnen de muren van de theaterzaal te blijven. Het kan ook naar buiten treden en bijzondere locaties opzoeken. Dat leidt vaak tot opmerkelijke resultaten. Zo verkrijgen onverwachte plekken plots een heropleving van verbeelding, zo ook op KvK2017.
LEES MEER
 
Het gloednieuwe CC De Factorij te Zaventem haalt alles uit de kast
Dit najaar opent CC De Factorij te Zaventem zijn deuren. Eind september gaat hun allereerste seizoen van start. Ook op KvK2017 presenteren ze een prikkelende voorstelling.
LEES MEER