Archief

Indrukwekkend resultaat KvK2017: 40.000 deelnemers
Weer of geen weer, Kunstendag voor Kinderen blijft steeds meer publiek trekken. Opnieuw namen tienduizenden kinderen en volwassenen deel aan de activiteiten. Meer dan veertigduizend: dat is het beste resultaat ooit.
LEES MEER
Bibliotheken als oorden van beleving
Bibliotheken transformeren meer en meer in oorden van beleving. Tegenwoordig kan je er zoveel meer doen dan alleen maar boeken uitlenen. Deze trend zet zich ook voort in de programmatie van KvK. Ontdek hier hoe de bibliotheken van Turnhout en Zottegem hun uiterste best doen om ‘totaalprogramma’s’ aan te bieden.
LEES MEER
 
Met je jeugdvereniging naar Kunstendag voor Kinderen
Je hebt in een jeugdvereniging de leiding over een groep kinderen die jonger zijn dan 12 jaar en je weet nog niet wat gedaan op zondag 19 november? Duik dan met zijn allen in het avontuur van kunst op KvK!
LEES MEER
 
Een verrassende greep uit het klassieke muziek aanbod van KvK
Op de programmatie van KvK staat er ook heel wat klassieke muziek te prijken. Hier een greep uit het aanbod.
LEES MEER
 
Ga op virtuele wandeling met C.R.E.W.
Met een videobril op je neus en een computerzak op je rug ga je op avontuur. Het experimentele theatergezelschap C.R.E.W. nodigt je op een virtuele wandeling.
LEES MEER
Filosoferen met de handen rond het thema ‘stad’
Hoe zou een stad er in de toekomst uitzien? Hoe maak je een stad tot jouw stad? Wanneer zeg je; “ik ben hier thuis”? Wat is er nodig om goed te kunnen samenleven in een stad? Deze vragen en nog veel meer verken je op KvK al filosoferend met je handen.
LEES MEER
 
 
Twee keer achter de schermen
Heb je altijd al willen weten hoe een theater er achter de schermen uitziet? Wat voor geheimen er allemaal backstage schuilgaan? Ontrafel ze tijdens KvK in Antwerpen en Brugge!
LEES MEER
Red Star Line neemt je mee naar Amerika
Dit jaar markeert de eerste keer dat het Red Star Line museum te Antwerpen deelneemt aan KvK. Ze presenteren een interactieve rondleiding waarbij je aan den lijve ondervindt hoe de grote oversteek naar Amerika moet geweest zijn.
LEES MEER
 
De genereuze inventiviteit van Borgerhout
Wanneer wij terugblikken op vorige edities van KvK dan kunnen we alleen maar vaststellen hoe Borgerhout keer op keer onze stoutste verwachtingen overtreft. Zonder twijfel gebeurt dat ook dit jaar weer.
LEES MEER
 
Twee keer in een asiel
Theater hoeft niet altijd braaf binnen de muren van de theaterzaal te blijven. Het kan ook naar buiten treden en bijzondere locaties opzoeken. Dat leidt vaak tot opmerkelijke resultaten. Zo verkrijgen onverwachte plekken plots een heropleving van verbeelding, zo ook op KvK2017.
LEES MEER
 
Het gloednieuwe CC De Factorij te Zaventem haalt alles uit de kast
Dit najaar opent CC De Factorij te Zaventem zijn deuren. Eind september gaat hun allereerste seizoen van start. Ook op KvK2017 presenteren ze een prikkelende voorstelling.
LEES MEER
S.M.A.K introduceert dé familierondleiding
Dat kunst een collectieve ervaring kan zijn, heeft S.M.A.K. goed begrepen. Op KvK2017 lanceert het een familierondleiding. Hiertoe behoren niet enkel ouders en grootouders, maar ook nonkels, tantes, vrienden; noem maar op!
LEES MEER
 
 
Het Rubenshuis doet voor de eerste keer mee aan KvK
Dit jaar is het de eerste keer dat het Rubenshuis te Antwerpen deelneemt aan KvK. Daar zijn wij zeer blij mee. Zeker ook omdat het museum een bijzonder activiteit heeft ingepland.
LEES MEER
Waarom kunst voor baby's en peuters?
Het idee heerst nogal hardnekkig dat kunst voornamelijk iets zou zijn voor hoogontwikkelde en niet meer zo jonge mensen. Laat ons hier het tegendeel bewijzen.
LEES MEER
 
Minister Sven Gatz over kunst en kinderen
Ook minister van Cultuur, Jeugd, Media en Brussel Sven Gatz ziet het belang in van kunst voor kinderen. Lees hier waarom hij het een belangrijke rol toekent.
LEES MEER
 
4 tips van Dimitri Leue om je kind aan kunst te krijgen
Ambassadeur Dimitri Leue helpt je je kind tot kunst te gidsen. Lees hier hoe hij dat doet.
LEES MEER
 
Misschien de allerkleinsten, maar zeker niet de minst belangrijken
Hoeveel zouden we wel niet missen, mochten we de aller, allerkleinsten uit het oog verliezen? Want wie herinnert ons meer aan het belang van zintuiglijkheid en verwondering dan zij?
LEES MEER
Alors on danse
Tijdens KvK2017 vraagt KVS je ten dans. Samen met Peeping Tom en Ultima Vez biedt het huis twee bijzondere dansworkshops aan.
LEES MEER
 
 
De familiewortels vliegen in het rond
Op KvK2017 zijn er tal van activiteiten en voorstellingen die de complexiteit van het familie-zijn vieren en creatief bevragen. Een lijstje.
LEES MEER
Kunst als fysieke en magische ervaring
Wanneer een ontmoeting met kunst resoneert tot in je lichaam, ga je naar huis met een ervaring die nog heel lang aan je kleeft. Ontdek hier onze KvK2017-aanraders die de kunstzinnige rijkdom van lichamelijke ervaringen vieren.
LEES MEER
 
KvK2017-ambassadeur Dimitri Leue: “Ik ben laagdrempelig”
Acteur en auteur, Dimitri Leue, is gewoon Kunstendag voor Kinderen. Een betere ambassadeur konden wij niet bedenken.
LEES MEER
 
Boeken over kunst
Op zoek naar boeken over kunst? Iedereen Leest, de Vlaamse organisatie voor leesbevordering geeft tips.
LEES MEER
 
4Hoog viert 20
In 2017 viert het Gentse kindertheatergezelschap 4Hoog zijn 20ste verjaardag met een heus feestprogramma. Op Kunstendag voor Kinderen moet je daarvoor in CC De Werf in Aalst zijn.
LEES MEER
KvK2017-ontwerper Pieter Gaudesaboos haalt inspiratie uit alledaagse dingen
Dit jaar heeft Kunstendag voor Kinderen een volledig nieuw campagnebeeld. Illustrator/vormgever Pieter Gaudesaboos legt uit waar hij zijn inspiratie haalt en wat er allemaal op zijn affiche staat.
LEES MEER
 
 
Kinder- en jeugdproducties van Opera Ballet Vlaanderen
Aan kinderen onder de 12 jaar biedt Opera Ballet Vlaanderen bijna elke maand eigen kinder- en jeugdproducties aan. Zo ook op Kunstendag voor Kinderen.
LEES MEER