Boeken over kunst

Iedereen Leest geeft 5 boekentips waarmee je kind aan de slag kan met kunst


Echte kunst maak je zo Marion Deuchars
(Gottmer, 2012)
9+

Een topboek voor kinderen die graag tekenen. Geïnspireerd door grote namen als Picasso, Calder, Matisse, Mondriaan en Van Gogh ga je zelf aan de slag


Kunst met taart - Thé Tjong-Khing
(Lannoo, 2015)
4+

In dit heerlijke woordeloze prentenboek gaan verschillende dieren op zoek naar het gestolen schilderij van Mevrouw Hond. Bekende kunstwerken worden op een originele manier in de illustraties verwerkt. 


Nelsons dansboekLaura van Bouchout, Dafne Maes en Emma Thyssen (ill.)
(Davidsfonds/Infodok, 2016)
3+

Zit je kind niet graag stil? Dan is Nelsons Dansboek een tof boek om samen te leren bewegen. Aan de hand van twintig dansspelletjes, geïnspireerd door hedendaagse dans, stel je zelf je eigen voorstelling samen.


Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst? - Susie Hodge
(Lemniscaat, 2016)
9+

Waarom schildert iemand een uitzicht? Doen kunstenaars elkaar na? Waarom is kunst zo duur? Het antwoord op deze en vele andere vragen over beeldende kunst krijg je in dit leerrijke en vrolijk vormgegeven non-fictieboek.


Ik ben een kunstenaar + doeboek ‘Jij bent een kunstenaar’ Marta Altés
(Lemniscaat, 2016)
3+

Wat als jij vindt dat je de hele tijd kunst creëert, maar je moeder ziet dat een tikkeltje anders? In dit grappige prentenboek werken ze dit op een leuke manier uit. Met het bijbehorende doeboek leef je jezelf ook creatief uit. 


Meer boekentips voor kinderen (en jongeren) op www.boekenzoeker.org.