Het gloednieuwe CC De Factorij te Zaventem haalt alles uit de kast

Het gloednieuwe CC De Factorij te Zaventem opende vorig weekend zijn deuren en haalde hiervoor alles uit de kast.

Het cultuurcentrum wenst de missie te hanteren dat iedereen welkom is. Het streeft ernaar een ontmoetings- en uitwisselingsruimte te zijn waar mensen samenkomen om geprikkeld te worden en culturele parels te ontdekken.

Het bewonderenswaardige aan deze visie en missie is dat ze ook effectief door resoneert in de praktische structuren en programmatie van het centrum. Zo zijn er, bijvoorbeeld, voor elke activiteit diverse prijsklassen (laagdrempelige kansentarieven inbegrepen) en durven ze avontuurlijk en cultureel divers te programmeren.

Op KvK2017 toont het centrum de voorstelling ‘HEN’ van theater m u s t. Dit is een explosieve bewegingsvoorstelling op kindermaat (vanaf 2,5 jaar) die de vraag stelt naar wat er zou gebeuren wanneer we geen betekenis zouden hechten aan gender? Het persoonlijke voornaamwoord ‘hen’ is namelijk een voornaamwoord dat naar een persoon verwijst zonder het geslacht vrij te geven. Er bestaat immers zoveel meer in de wereld dan louter vrouwen en mannen. Waarom zouden we nog langer deze rijkdom platwalsen door krampachtig te blijven vasthouden aan een al te eenvoudig dualisme?

 

Klik hier voor meer informatie over de voorstelling en speeluren.