Kunstendag voor Kinderen twee weken online

Kunstendag voor Kinderen laat zich niet verslaan door het virus. Als we in ons kot moeten blijven, dan komt Kunstendag voor Kinderen naar jou. Van 3 tot 15 november vieren we Kunstendag voor Kinderen online. 

Op 27 oktober heeft de Vlaamse Regering strengere maatregelen aangekondigd. Door het verbod op evenementen en de verplichte sluiting van cultuurhuizen is het moeilijk om Kunstendag voor Kinderen zoals gepland te laten plaatsvinden. Activiteiten voor kinderen jonger dan twaalf jaar en in kleine groepjes kunnen in principe nog, maar raden we gezien de huidige coronacijfers toch af. 

Hoe dan ook kinderen hebben kunst nu meer nodig dan ooit. Dus gooien we het over een andere boeg: als kinderen buiten niet meer in contact kunnen komen met kunst, dan brengen we kunst naar hen thuis. Dat de herfstvakantie verlengd is, creëert daarvoor nog meer gelegenheden.

Daarom roepen wij op om tussen dinsdag 3 en zondag 15 november kinderen thuis zoveel mogelijk met kunst/kunstenaars te laten kennismaken. Organisaties zijn volop aan de slag om een aangepast aanbod uit te werken. De activiteitenkalender biedt daarom nog geen goed beeld. 

Wij stellen zelf alvast enkele opdrachtjes voor die je kind deze herfstvakantie kan uitvoeren. In de drie video’s met Astrid Stockman geven enkele kinderen muzikale tips die je makkelijk thuis kan uitproberen. En de komende dagen krijg je nog meer tips & tricks van kunst- en cultuurorganisaties.