WEDSTRIJD: Componeer en zing je eigen lied

Wil je meedoen aan onze wedstrijd, maar weet je niet goed hoe je de kinderen aan het werk kan zetten? Freelance beelddocente Liesbeth Eysermans bedacht enkele speelse leeractiviteiten waar we met al onze zintuigen, ledematen en fantasie in kunnen duiken. Elke activiteit kun je uitvoeren in de klas maar ook met je gezin, op de jeugdbeweging, in de opvang of op een familiefeest. De rode draad? Maak je eigen topstuk! In dit blogartikel: kies een melodie en een songtekst en maak er een volledig nieuw liedje van!

Papaoumia

Een muziekstuk bestaat meestal uit de combinatie van muziekinstrumenten die een ritme en melodie vormen en een tekst die gezongen wordt.

  1. We gebruiken als basis het ritme en de melodie van ‘Papaoutai’ van Stromae. Er is iets raars aan de hand met het liedje. Wat missen jullie? De tekst uiteraard!
  2. We kleven daar als topstuk de tekst van ‘Mia’ op van Gorki.

Je kunt kiezen of je de hele Miatekst in groep wil zingen/rappen op Stromae’s beats of dat je enkel een refrein kiest. Jullie zijn de producers, jullie zijn de bedenkers van jullie nummer, dus jullie kiezen!

Extra 1

Zijn jullie helemaal in je nopjes met jullie versie van de ‘Papaoumia’? Zin in acteren? YES! We nemen een videoclip op!

  • Zoek een gepaste achtergrond.
  • Bedenk welke klasgenoten niet enkel zullen zingen maar nu ook acteurs worden.
  • Repeteren, repeteren, repeteren en …
  • Filmen maar!

Extra 2

Heb je de smaak te pakken? Misschien kun je samen nog een andere nieuwe tophit maken door de beats van een heerlijk nummer te combineren met de tekst uit een ander muzikaal pareltje?

Wedstrijd

Doe mee aan onze wedstrijd! Wie weet, wint je klas de interactieve workshop ‘Een selfie op doek’ in het MAS. Daarbovenop belonen we de winnende werken met een eigen expo in het MAS op Kunstendag voor Kinderen.

Wil je nog meer tips?

 Tips geschreven door Liesbeth Eysermans