WEDSTRIJD: Dans je eigen videoclip

Wil je meedoen aan onze wedstrijd, maar weet je niet goed hoe je de kinderen aan het werk kan zetten? Freelance beelddocente Liesbeth Eysermans bedacht enkele speelse leeractiviteiten waar we met al onze zintuigen, ledematen en fantasie in kunnen duiken. Elke activiteit kun je uitvoeren in de klas maar ook met je gezin, op de jeugdbeweging, in de opvang of op een familiefeest. De rode draad? Maak je eigen topstuk! In dit blogartikel: zoek de muziekvideo van Beyoncé en geef je eigen twist aan de dans!

Sidi wie?

Sidi Larbi Cherkaoui werd in 1976 geboren in Antwerpen en dans is zijn grote passie. Hij kan ongelooflijk goed dansbewegingen of ‘choreografieën’ bedenken. Zo goed zelfs, dat hij al verschillende keren mocht samenwerken met niemand minder dan Queen B! In het nummer ‘The Carters – apeshit’ zie je Beyoncé en haar man Jay Z bewegen zoals Sidi het voor hen bedacht.

Actie!

Wij gaan van een stukje van de clip een alternatieve versie maken. En dan specifiek de bovenste helft van dat stukje. Snap je er niets van? Dat is normaal, we pakken het stap voor stap aan!

  1. Zoek de muziekvideo op en zet het geluid van je smartphone of pc aan.
  2. We herwerken de clip van 1:37’ tot 1:49’. Tijdens die 12 seconden dansen Beyoncé en haar dansers allemaal naast elkaar dezelfde bewegingen.
  3. Verdeel de groep in enkele kleinere groepjes.
  4. Bedenk in je eigen groepje een dans van 12 seconden waarbij je benenwerk lijkt op dat van de dansers die Sidi liet bewegen in de clip maar je armen doen een heel andere – zelf bedachte – dans!
  5. Bekijk het benenwerk van Beyoncé in de 12 seconden enkele keren en probeer het na te dansen.
  6. Probeer verschillende stijlen uit met je armen.
    • Zouden vogeltjesdans armen goed werken in combi met de Beyoncébenen? Of Macarena-armen?
    • Of de armen van dat ene bekende dansje dat je vorige week nog zag op de speelplaats?

Combineer nu de Beyoncébenen met jullie eigen bedachte armen en oefen het goed in.

Tevreden van jullie dans? Duid dan een cameraman aan om jullie zelfbedachte choreografie te filmen!

Wedstrijd

Doe mee aan onze wedstrijd! Wie weet, wint je klas de interactieve workshop ‘Een selfie op doek’ in het MAS. Daarbovenop belonen we de winnende werken met een eigen expo in het MAS op Kunstendag voor Kinderen.

Wil je nog meer tips?

 Tips geschreven door Liesbeth Eysermans