WEDSTRIJD: Maak je eigen topstuk

Wil je meedoen aan onze wedstrijd, maar weet je niet goed hoe je de kinderen aan het werk kan zetten? Freelance beelddocente Liesbeth Eysermans bedacht enkele speelse leeractiviteiten waar we met al onze zintuigen, ledematen en fantasie in kunnen duiken. Elke activiteit kun je uitvoeren in de klas maar ook met je gezin, op de jeugdbeweging, in de opvang of op een familiefeest. De rode draad? Maak je eigen topstuk! In dit blogartikel: kies een topwerk en maak er je eigen topstuk van!

Plan A

Deze opdracht begint voor de verandering met huiswerk voor de juf/meester/grote mens injouw gezelschap! We willen namelijk erg graag weten wat jouw lievelingswerk is uit de topstukkendatabank.

  1. Zoek je favoriet.
  2. Print deze af.
  3. Verstop de bovenste helft (dit kan door bv. de print om te plooien in de helft en vervolgens voor elk kind te kopiëren).
  4. Laat de kinderen de ‘top’ afwerken.
  5. YES! Jullie hebben nu je eigen topstukken gecreëerd!
  6. EXTRA: Bedenken jullie ook een passende naam voor je zelfgemaakte pareltje?

Plan B

Heb je geen tijd om je favoriet uit te zoeken of kan je écht écht écht niet kiezen? Dan hebben wij voor jou alvast drie beelden uit de topstukkendatabank voorbereid:

De originele werken zijn stuk voor stuk geweldig maar we zijn natuurlijk vooral benieuwd naar hoe jullie deze kunstwerken zullen afwerken. Hebben jullie topstukken krullige snorharen, meerdere neuzen of misschien wel een cropped top aan?

Extra

Merk je dat de kinderen erg genieten van deze opdracht? Niets houdt je tegen om samen de kunstwerken uit de topstukkendatabank te bekijken en elk kind de kans te geven om een eigen topstuk om te toveren tot een nieuwe interpretatie! Dat ruikt naar een groepsexpo in wording …

Wedstrijd

Doe mee aan onze wedstrijd! Wie weet, wint je klas de interactieve workshop ‘Een selfie op doek’ in het MAS. Daarbovenop belonen we de winnende werken met een eigen expo in het MAS op Kunstendag voor Kinderen.

Wil je nog meer tips?

 Tips geschreven door Liesbeth Eysermans